Wij hebben voor het nieuwe seizoen, beginnend in september van 2018, een wachtlijst! Neem voor meer informatie contact op.

Word lid! Welpenhorde Welpenhorde

De welpen van de Elswout zijn jongens en meiden van 7 tot 11 jaar. Het spelprogramma is gebaseerd op het Junglebook van Rudyard Kipling en elke leiding heeft een naam van één van de Jungledieren. Van 14.00 tot 16.30 waan je je in de wereld van apen met tikkertje, kruip je als een slang, ren je rond als een woeste buffel, en stoei je als een echte welp met de andere wolfjes en de leiding.

Spelletjes
Onze favoriete spelletjes zoals Levend Stratego, Blikkie-Trap en Hollandse leeuwen speel je nergens zo goed als in de Kennemerduinen. Een geweldige speelomgeving waar veel te ontdekken valt: je verstoppen tussen de struiken op één van de vele speelvlakten, van de heuvel afrollen bij de Oosterplas, of lekker vies worden in de zandkuil. … En dat allemaal in het duingebied naast het clubhuis!

Speciale opkomsten
Elke seizoen zijn er ook een aantal speciale opkomsten: met de hele groep naar het zwembad, of naar de DWEKkerdag, waar alle welpen uit de regio elkaar tegenkomen! Misschien maken we nog wel eens zo n griezelige Halloweenpompoen… En een nachtje blijven slapen in de boerderij tijdens één van de twee weekenden is al helemaal spannend.

Zomerkamp
Het absolute hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp: een hele week weg met alle welpen naar het clubhuis van een andere scoutinggroep. Zo zijn we afgelopen zomer bijvoorbeeld naar Alkmaar geweest, waar we allerlei spannende en leuke dingen hebben meegemaakt. Iedereen deed zijn best om er voor te zorgen dat de Aliens die contact met ons hadden opgenomen veilig konden landen. En allemaal grote takken zoeken om een nieuwe trap voor de Aliens te bouwen, terwijl we van het extra hout een heerlijk kampvuurtje konden bouwen. Of met de oudste welpen een spannend avondspel doen in een pikdonker bos… Zelfs het corveeën wordt leuk door met z’n allen lekker hard mee te zingen met de radio. En natuurlijk krijgt iedereen een mooie Aliëntotem als herinnering mee naar huis. Wat een gaaf kamp was het weer!

Contact

Contact met de Welpen kan je opnemen via het contactformulier of door een email te sturen aan welpen@scoutingelswout.nl. Natuurlijk kunt u de leiding ook gewoon aanspreken voor of na de opkomst. De koffie staat vanaf 13.45 klaar!

Leiding

Paco Stoelman

Paco Stoelman (Marala) -- Contactpersoon

Beau Bakker

Beau Bakker (Junior)

François Blondel

François Blondel (Oe)

Kas Veerkamp

Kas Veerkamp (Bagheera)

Lea Nooij

Lea Nooij (Mor)

Reinout Lanfermeijer

Reinout Lanfermeijer (Haiti)

Teun Otte

Teun Otte (Louie)

Thijs Merx

Thijs Merx (Mang)

Deze speltak heeft geen nieuws!